Αρχική » 2020 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2020

Ανακοινώσεις

=>Πρώτες Βοήθειες για όλους

Το σχολείο μας απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, οπότε θεωρήσαμε πιο αντιπροσωπευτικό να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με ένα θέμα που αφορά την παροχή βοήθειας σε έκτακτες καταστάσεις που απειλούν την υγεία μας «Πρώτες Βοήθειες για όλους».
Σκοπός του σχεδίου δράσης μας είναι να προσφερθούν οι απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις των πρώτων βοηθειών, τόσο στους μαθητές μας όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, έτσι ώστε να ενεργούν με ασφαλές τρόπο σε έκτακτες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, πώς να αντιμετωπίζουν μια απλή αιμορραγία (π.χ. ρινορραγία) ή πώς να ελέγξουν μια ακατάσχετη αιμορραγία. Πώς να συμπεριφερθούν όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα ατύχημα, μια απλή  πνιγμονή από ξένο σώμα  ή έναν πνιγμό. Πώς να αντιδράσουν σε μια απλή λιποθυμία ή σε ένα σοβαρότερο επεισόδιο εμφράγματος, πότε θα χρειαστεί να κάνουν τεχνητή αναπνοή και πότε μάλαξη της καρδιάς.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι, να μάθουν πώς να μην βλάπτουν όταν καλούνται  να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη άμεσης περίθαλψης, καθώς και το πώς να ενημερώνουν το ΕΚΑΒ με όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες για να δράσουν σε συντομότερο χρόνο.
 

Τέλος, ευελπιστούμε ότι, οι αποδέκτες του σχεδίου δράσης μας θα συνειδητοποιήσουν το πόσο σημαντική είναι η άμεση παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει μέχρις ότου μεταφερθεί στο πλησιέστερο Νοσοκομείο για πιο ουσιαστική αντιμετώπιση και θεραπεία. Πολλές φορές μάλιστα το μικρό αυτό διάστημα που μεσολαβούμε είναι κρίσιμο  και καθοριστικό για την ζωή ενός ανθρώπου.
Ο στόχος μας θα επιτευχθεί μέσα από διάφορες δράσεις που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε να εtοιμάζουμε με μαθητές και μαθήτριες της Α’ , Β’ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας όπως για παράδειγμα ερωτηματολόγια-quiz πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών, ενημερώσεις μέσα από κοινωνικά δίκτυα κ.α.

Εσύ, πόσο καλά γνωρίζεις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ;
Κάνε το ΤΕΣΤ :  https://forms.gle/B8eiz5bwXwoqvStb6

Το επόμενο διάστημα σας ετοιμάζουμε αφίσες, STAND ROLL UP ….και ένα δωράκι……
Μπορείτε να μας βρείτε και εδώ: https://bit.ly/3458Y7m

Μια Νέα Αρχή Στα ΕΠΑΛ
Πρώτες Βοήθειες
Πρώτες Βοήθειες
Πρώτες Βοήθειες
Πρώτες Βοήθειες

Σχολικό Δίκτυο

Σχολικό Δίκτυο

Open_eclass

Open_eclass