Ανακοινώσεις

Επισκέψεις 2016-2017

Το 8ο ΕΠΑΛ αγαπά το σινεμά

filmposter_final

Με σκοπό την ευαισθητοποίησή των μαθητών και την ενημέρωση τους σε ζητήματα σεβασμού της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών select respect.

«Fortress Europe» του Σωτήρη Παλάσκα και

«New Generation Got Game» του Δ. Πολυδωρόπουλου

Η προβολή των ταινιών έγινε στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι . Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στην πόλη μας 13-19 Οκτωβρίου.

Κύριοι στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

?η ανάδειξη μέσα από την κινηματογραφική ματιά της διαφορετικότητας καθώς και ζητημάτων που εγείρει σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

?η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από ένα πολυθεματικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες για την προσφυγική κρίση, την ένταξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μειονοτήτων, τα δικαιώματα των γυναικών και τις έμφυλες διακρίσεις, τους νέους και τον σχολικό εκφοβισμό, το Ολοκαύτωμα και τον αντισημιτισμό.

?η ενημέρωση του κοινού μέσα από τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις ταινίες και οι οποίες θα δώσουν βήμα διαλόγου σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ανθρώπους του κινηματογράφου καθώς και στο ίδιο το κοινό.

DSC00237 Grabbed Frame 79 Grabbed Frame 80

Σχολικό Δίκτυο

Σχολικό Δίκτυο

Open_eclass

Open_eclass